Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
 
ANA SAYFA
AİLE VE İDEAL EŞ SEÇİMİ KONULU SEMİNER VERİLDİ
22 Kasım 2013 11:14:34
ISLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Aile ve İdeal Eş Seçimi” konulu bir seminer verildi.

İslahiye MYO salonunda verilen seminere, Yüksekokul Müdürü v. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL, Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN, Yüksekokul’un Akademik ve İdari Personelleri, Yüksekokul Öğrencileri ile Sosyal Hizmet Merkezi Personelleri katıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Ali ÖZDEMİR’in verdiği seminerde eş seçimi, söz, nişan ve nikâh gibi evliliğin temel süreçlerinin yanı sıra aile yaşantısında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Toplumsal yapının temeli olan ailenin kurulması noktasında evliliğin önemine dikkat çeken ÖZDEMİR, “Bir ömrü paylaşacağınız, birlikte çocuk yetiştireceğiniz kişiyi seçmek gerçekten önemlidir. Bu noktada kişinin kendini tanıması, hayattan beklentilerini, nelerden hoşlandığını, nasıl karakterde insanlarla anlaştığını iyi belirlemesi gerekir. Kendimizi tüm bu açılardan değerlendirdikten sonra ise karşımızdaki kişiyi tanımaya çalışmalıyız. Evliliğin sağlam temellere oturması ve huzur içinde yürüyebilmesinin en önemli şartı, tarafların evlilikten beklentilerinin örtüşmesidir, bunun için fedakârlık, sabır, sadakat, paylaşma, sevgi saygı, afv, iffet, hayâ, edep ve bilgimizin olması gerekir. Bir diğer önemli husus başlangıçta aşırı bir sevgi ve saygı göstermek yerine sevgi ve saygımızı bütün bir ömre yayarak sevmek. Devamlı olan bir sevgi yuvayı sürekli sıcak tutar. Bu sevgi sürekli doğurgan olur. Hissi olarak aşırı sevip yorgun düşmektense, mantıki sevip yaşamak çok daha önemlidir,” diye konuştu.

Seminer sonunda semineri veren Ali ÖZDEMİR’e İslahiye MYO Müdür v. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Resimler

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu