Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
 
ANA SAYFA
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADIK
06 Aralık 2013 13:27:27
ISLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Yüksekokulumuzda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle söyleşi Programı Düzenlendi.

İslahiye Devlet Hastanesinde Görme Engelli Danışma Memuru Hanifi DEMİR tarafından Yüksekokul Öğrencileriyle Söyleşi yapıldı.

Düzenlenen Programa İslahiye MYO Müdür v. Yard. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ, Yüksekokul Akademik ve İdari Personeli ve Yüksekokul Öğrencileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını Programı koordine eden Yüksekokul Engelli Öğrenci Danışmanı Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN yaptı.

Günün anlam ve Önemini belirten konuşmayı ise Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ yaptı. Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak, herkese engelsiz yarınlar diledi ve konu hakkında şunları söyledi “Engelli vatandaşlarımıza toplum olarak her daim yardımcı olmalı ve onların engelini yaptığımız düzenlemelerle kaldırmalıyız, bu amaçla Yüksekokulumuzda da konu ile ilgili her türlü tedbiri aldık, Yüksekokul öğrencilerimizin duyarlılıklarının artması amacıyla bu programı düzenledik” dedi.

Üniversite mezunu Görme Engelli olan İslahiye Devlet Hastanesi Danışma Memuru Hanifi DEMİR ise programda yaptığı söyleşide şunları söyledi. “ Toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır, engelli kardeşlerimize dönük eğitim altyapısının ve kalitesinin artması için çalışılmalı ve toplumda yaşayan engellilere balık ikram etme yerine onlara balık tutmayı öğretmeliyiz, ben görme engelli bir birey olarak bana acınmasını değil benim önümdeki engellerin kaldırılmasını ve sokakta yürürken engelsiz insanların bana çarpmamasını ve gören gözlerini daha iyi açarak beni görmesini istiyorum. Bugün ben engelliyim ama beni dinleyen siz gençler de engelli adayısınız, bu nedenle Yaratıcımızın bize bahşettiği gözümüzü, ellerimizi, ayaklarımızı ve beynimizi ve diğer organlarımızı iyi şeylerde kullanmalıyız ve değerini çok iyi bilmeliyiz diyerek sözlerine şöyle devam etti, Engelli vatandaşlarımızın iş hayatında daha etkin şekilde yer alabilmeleri mümkün, bunun için engelli arkadaşlarım evlerine kapanmasınlar, kendilerini yetiştirsinler, aileler engelli çocuklarını evlerinde saklamasınlar topluma adapte etsinler, Kurumlar Engellilere büyük önem veriyor, bugün buraya gelmem programa katılmam ve sizlere hitap etmem bunun en güzel göstergesidir" dedi.

Söyleşi programından sonra Danışma Memuru Hanifi DEMİR’e Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ tarafından Çiçek takdim edildi ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğ.Gör.İ.Halil KORKMAZ tarafından da Teşekkür Belgesi verildi.

Resimler

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu