GAZİANTEP 3. İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI’NI GEZDİK
10 Aralık 2014 09:56:06

Yüksekokulumuzun Pazarlama Bölümü ve İşletme Yönetimi Bölümü, İş-kur ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın ortak düzenlediği 3. İnsan Kaynakları ve istihdam fuarını ziyaret etti. İşsizliği azaltmak, istihdamı arttırmak ve mesleki eğitimlerle bölgenin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak perspektifiyle iş arayanlarla işverenlerin buluşmasını sağlamayı amaçlayan fuarda öğrencilerimiz çeşitli işletmelerin başvuru formlarını doldurarak şimdiden işletmelerde portföy oluşturdular.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İL Müdürlüğü Eğitim Servis Şefi Ümit DAĞCILAR, üçüncüsünü düzenledikleri bu fuarın işletmeler ile işgücü arasında bağ kurarak bölgedeki iş piyasasında yaşanan kısmi aksaklıkların giderildiğini bu açıdan bu tür organizasyonların bölge iş gücü piyasası için çok önemli olduğunu belirtti. Fuara katılımın ve ilginin yoğun olmasından dolayı fuarın gelecek yıllarda da devam edeceğini belirten DAĞCILAR, fuarı gelenekselleştireceklerini ifade etti.

Fuarın son oturumunda, fuara katılımı organize eden Öğr. Gör. Aykut DİREZİNCİ'nin refakatleriyle öğrencilerimiz "Girişimcilik ve İstihdam Alanında İKA ve İŞ-KUR Faaliyetlerine Bir Bakış" konulu konferansa katılarak öğrencilerimiz iş hayatındaki fırsatları değerlendirme imkanları hakkında bilgi sahibi oldular.