MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI...
02 Nisan 2015 11:17:47

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak Gaziantep Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği” projesi kapsamında düzenlenen Gaziantep Mesleki Eğitim Çalıştayına katıldık.

Yüksekokulumuzu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bülent YILDIZ’ın temsil ettiği çalıştayda Türkiye’ de Okul-Sanayi işbirliğinin önemine değinildi. Çalıştaya birçok iş adamı, Meslek Yüksekokulları ve Meslek Liselerinin temsilcileri katıldı. Türkiye’ de nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin elzem olduğunun vurgulandığı çalıştayda iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun eleman yetiştirilmesi için neler yapılması gerektiği, bu konudaki sorunların neler olduğu, iyileştirilmesi için nasıl bir çalışma yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

İlk olarak bütün katılımcılara mesleki eğitim ve iş dünyasının ihtiyaçları ile ilgili sorunların neler olduğu soruldu ve 101 adet sorun tespit edildi. Tespit edilen sorunlar katılımcılar tarafından puanlanarak en önemli görülen ilk altı sorun üzerinde grup çalışması gerçekleştirildi.

Gerek eğitim kurumları gerekse iş dünyasının temsilcileri tarafından gerçekleştirilen grup çalışmalarında okullardaki mevzuatların iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun düzenlenmesi gerektiği, iş dünyasının ihtiyacı olan derslerin açılması gerektiği, iş dünyasının gerekli gördüğü teknik donanıma sahip, son teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilen personel yetiştirilmesinin son derece önemli olduğu, şirketlerin stajyer olarak gönderilen öğrencilere iş tecrübesi edinmeleri için destek olmaları gerektiği gibi konular ayrıntılı olarak tartışıldı.