”BANA DANIŞA BİLİRSİN”
17 Nisan 2015 16:35:32

“KENT GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ” VATANDAŞIN TAKDİRİNİ KAZANDI...

Şehitkamil Belediyesi hizmet binasında hayata geçirilen “Kent Gönüllüleri Projesi” vatandaşın takdirini kazandı. Haftanın her günü öğleden önce ve sonra olmak üzere 20 kişilik iki grup, “Bana Danışa Bilirsin” sloganıyla Belediye’de görev yaparak, vatandaşları gidecekleri birimlere yönlendiriyor. Kent Gönülleri, bu amaçla hem vatandaşlara yardımcı oluyor hem de kamu sistemini tanımaları ve iş tecrübesi edinmeleri sağlanıyor. Haziran ayı sonuna kadar devam edecek projeye Gaziantep Üniversitesi’nden yaklaşık 400 öğrenci destek veriyor.

Proje kapsamında vatandaşa yardımcı olan Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğrencilerinden İbrahim Halil Barlak ve Özlem Koç, projenin son derece güzel hazırlandığını ve projeye gönülden destek verdiklerini belirterek, Yüksekokulumuzun “Toplumsal Duyarlılık Projesi” dersi itibariyle Kent Gönüllüleri projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi’nde danışman olarak görev yapmaktayız. Bu proje daha önce hiçbir yerde uygulanmadı ve ilk defa Gaziantep’te uygulanıyor. Artık Türkiye genelinde de bu proje yayılmaya başladı ve buna öncülük eden Gaziantep Üniversitesi oldu. Ayrıca, bu proje okul hayatımızda ve sivil hayatımızda ileriki günler açısından bize artı değer kazandıracak. Proje kapsamında danışman olarak, Şehitkamil Belediyesi’ne gelen vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz ve gerekli birimlere yönlendirmekteyiz. Bu ders kapsamında bizler de hafta da üç gün Belediye’ye gelip vatandaşlarımıza yardımcı olmaktayız. Yaşlı dede ve teyzelerimiz, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı güler yüzle karşılayarak, kendilerinin her türlü ihtiyaçlarına karşı yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hangi birime gitmek istediklerinde kendilerine eşlik ederek, gidecekleri yere kadar götürüyoruz. Bu da hem onları hem de bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımızdan bu yönde olumlu tepkiler alıyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Şehitkamil Belediyesi’ne gelen vatandaşlar ise uygulamadan son derece memnun kaldıklarını ifade ederek, “Belediyeye gelen vatandaşlar haliyle gidecekleri birimi bilmiyorlar. Burada Gaziantep Üniversitesi’nden Kent Gönüllüleri öğrenciler, güler yüzle bizi karşılayıp, gideceğimiz birime yönlendirmeleri bizi son derece mutlu ediyor. Bu uygulamayı hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi’ne ve Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştular.