Mezuniyet Törenimiz gerçekleşti.
22 Haziran 2015 17:31:56

Yüksekokulumuzdan 2014-2015 Akademik yılında mezun olan öğrencilerimiz, 15 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen bir törenle diploma ve hediyelerini aldılar.

GAÜN Spor Salonu’nda düzenlenen törene 500’ye yakın öğrencimiz ve çok sayıda aileler katıldı. Yüksekokul personelimiz Sonay KARAYILAN’ın sunuculuğunu üstlendiği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Rektörümüz Prof.Dr. M. Yavuz COŞKUN’un mesajlarının dinlenmesinin ardından mezun öğrenciler adına konuşan Yüksekokul Birincisi Büşra İNCİ, yaptığı duygu dolu konuşmasında Hocalarına ,idari personele ve ailelere teşekkürlerini iletti ve aldıkları eğitim ve öğretimi boşa çıkarmayacaklarını, ülke kalkınmasında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Metin YILDIRIM yaptığı konuşmada ,aranan eleman yetiştiren, bilgi ve teknolojiye, yeniliğe açık, girişimci, Toplum-Sanayi ve Üniversite işbirliğinin güzel örneklerini sunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, çok sayıda etkinlik yaptıklarını, öğrencilerin topluma ve hayat üniversitesine en iyi şekilde hazırlanmalarında pay sahibi olan Öğretim üye ve görevlileri ile idari personele ve öğrenci velilerine teşekkürlerini iletti. Yıldırım, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:” İnsan yüreği bir bahçe, Sevgi ise onun hiç solmayan çiçeğidir. Sevgi ve saygıdan uzaklaşmayın. Hayatta zorluklardan hiç yılmayın.. Empati yapın. Planlı yaşayın. Anlayışlı, görgülü, bilgili, güzel ahlaklı, ahlaki değerlerin bilincinde olan, vatanını düşünen, bayrağına sahip çıkan, kibar, güvenilir, , düzenli, zeki, sabırlı, yeniliğe açık, bakımlı, zamanı iyi yöneten ve güler yüzlü güzel insanlar olun. Bu vasıfları olan ve mesleki hayatta bunları aynı şekilde uygulayan, Atatürk ilke ve inkılapları yolunda, milletimizi yüceltecek siz değerli kardeşlerimin başarılı olacağına inancım tamdır. Eğitiminiz 2 yılla kalmasın. Dikey Geçiş Sınavı’nı başarıp lisans ve lisansüstü öğretime devam etmeniz lehinize olacaktır. İş dünyası ve hayat zor, bu gerçeği bilerek iş hayatına girin ve hayatta pes etmeyin. Sizleri yeni bir hayata uğurluyoruz. Büyüyen ve gelişen, Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’ni, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu, hocalarınızı, arkadaşlarınızı unutmamanızı temenni ediyor, ömür boyu başarılar ve mutluluklar diliyorum. Mezuniyetinizi içtenlikle kutluyor, her yıl yapılan Mezunlar Günü’nde sizleri Üniversitemizde görmek istiyor, gözlerinizdeki ışıltının kaybolmaması dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Daha sonra Yüksekokulumuzda dereceye giren ilk 3 öğrencimize belge ve hediye takdimi yapıldı. Yüksekokul birincisi Büşra İNCİ’ye belge ve hediyeleri Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Metin YILDIRIM, Yüksekokul ikincisi Hatice Kübra GÜMÜŞ’e Müdür yardımcımız Öğr.Gör. Hayrettin TELLİ ve Yüksekokul Üçüncüsü İpek Melek ERDOĞAN’a Yüksekokul Sekreterimiz Demet KARAYILAN tarafından verildi. Bölüm Birincilerine belge ve hediyeleri Bölüm Başkanları tarafından verilirken dereceye giren öğrencilerin hepsinin bayan olması dikkatlerden kaçmadı. Mezun öğrenciler, diplomalarını bölüm hocalarının elinden alırlarken diploma dağıtımı sonrası kep atma muhteşem bir gösteriye sahne oldu. Tören sonunda mezunlarımız gönüllerince eğlendiler.

Aynı gün GAÜN Stadyumundaki Rektörlük tarafından düzenlenen Genel Mezuniyet töreninde dereceye giren ilk 3 öğrencimize Rektörümüz Prof.Dr. M. Yavuz COŞKUN tarafından hediye ve belgeleri verilirken mezunlar, Selami ŞAHİN konseri ile eğlenip geceye veda ettiler.