Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

TÜBİTAK Geometri Eğitimi Proje Açılışı Yapıldı…
16 Aralık 2015 10:02:03
GAZİANTEP EĞİTİM FAKÜLTESİ - Eğitim Fakültesi

TÜBİTAK Geometri Eğitimi Proje Açılışı Yapıldı… Gaziantep Eğitim Fakültesi’nde yürütücülüğünü Doç. Dr. Yusuf Koç’un yaptığı “Bir Mesleki Gelişim Modeli Olarak Yapılandırılmış Keşfetme Sürecinin Ortaokul Sınıflarında Geometrik Düşünmenin Geliştirilmesi için Kullanılması” isimli TÜBİTAK ARDEB - 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesinin açılış töreni Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törene Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, Dekan yardımcısı Doç. Dr. Filiz Yalçın Tılfarlıoğlu, bölümün öğretim üyeleri, araştırmacılar, bursiyerler ve öğretmenler katıldı. 23 farklı okuldan 37 öğretmenin eğitim alacağı projenin eğitimleri 10 hafta sürecektir. Proje kapsamında verilen eğitimlerin katılımcı öğretmenlerin geometri ve geometrik şekillerin uzunluk, çevre, alan gibi özelliklerini ölçme bilgisinin, geometrik düşünmelerinin ve ikna edici matematiksel açıklama yapma becerilerinin gelişimine ve matematik derslerindeki sınıf içi uygulamalarının öğrencilerinin düşünüşleri üzerinde düşünmelerine etkisi incelenecektir. Katılımcı öğretmenlerin,öğrencilerinin ise geometrik düşünme düzeylerinin, geometri ve ölçme bilgisinin,geometrik düşünmelerinin gelişimi incelenecektir.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu