HAFIZA TEKNİKLERİ KONFERANSI VERDİK...
29 Aralık 2015 14:08:58

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen Öğr. Gör. Sevgi Topalkara tarafından “Hafıza Teknikleri” konferansı GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı.

Öğr. Gör. Topalkara konferansta öğrenme, beyin, hafıza, zihin tanımları üzerinde durarak beyin bölgeleri ve sahip olduğu fonksiyonlar, hafızayı etkinleştirme yöntemleri ve hafıza performansını artıracak besinler hakkında bilgi verdi.

Beş duyu organımıza gelen ve beynimizin işleyip kabul ettiği verilerin yaklaşık yirmi dakika sonra unutulduğunu söyleyen Öğr. Gör. Topalkara, “Yüzde 50’ye yakın kısmını hatırlıyor gerisini unutuyoruz. Bunun için tekrar yapmamız lazım. Tekrar yaptık, öğrendik. Güzel bir söz var, duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim. Davranışlarınıza dönüştürmediğiniz hiçbir şeyi öğrenmiş olarak kabul etmiyoruz. Sizler Gaziantep Üniversitesi öğrencileri olarak diğerlerinden farklısınız. Burada öğreniyorsunuz ama öğrenmenin uygulamaktan geçtiğini ve davranışa dönüştürmeniz gerektiğinin artık bilincindesiniz. Hem bildiklerinizi paylaşmak ki bilginin zekatı paylaşmaktır, farkınızı ortaya koymak adına davranışa dönüştürmek mecburiyetindesiniz” diye konuştu.