MUHASEBECİLER HAFTASI’NI KUTLADIK.
03 Mart 2016 11:56:46

Dünya Muhasebeciler Günü’nü ve Muhasebeciler Haftası’nı kutladık.

Yüksekokulumuz, 3568 Sayılı Yasa’nın kabulünün 27. Yıldönümü kapsamında Muhasebeciler Haftası münasebetiyle Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM),Bağımsız Denetçi Sela TUNÇER tarafından verilen “Muhasebecilik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Geleceği” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa öğretim elemanlarımız ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Konferansta söz alan Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa UĞURLU, Dünya Muhasebeciler Günü’nü kutlayarak, Muhasebecilik mesleğinin meşakkatli bir meslek olmasına rağmen, kazançlı bir meslek olduğunu belirtti. Uğurlu ”Muhasebecilik mesleği sadece serbest meslek faaliyeti değil, aynı zamanda mükellef ile vergi idareleri arasındaki ilişkiyi yönetmek suretiyle kamu görevi de icra etmekte, dolayısıyla mesleğin geleceği oldukça parlak ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun aynı zamanda Danışma Kurulu üyesi de olan, SMMM Sela TUNÇER, öğrencilerimizin staj ve muhasebecilik mesleği ile ilgili sorularını cevapladı ve özellikle muhasebecilik mesleğine ilgi duyan öğrencilerimizin meslek mensubu olabilmek için hangi süreçlerden geçeceklerini ve bunlar için nasıl bir hazırlık yapılması gerektiği konusunda uygulamadan örnekler de vererek konferansa katılan öğrencilerimizi bilgilendirdi. Tunçer, Gaziantep SMMM Odası tarafından düzenlenen ve 02.03.2016 ‘da Şehitkâmil Belediyesi Kongre Merkezi’nde oynanacak olan muhasebecilerden kurulu “Buyur Burdan Yak” konulu tiyatro gösterisine de öğrencilerimizi davet etti.

Konferans sonrasında Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin YILDIRIM, Muhasebe dersine giren öğretim elemanları ile tüm muhasebecilerin gününü kutladı ve Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Hayrettin TELLİ ile birlikte SMMM Sela TUNÇER’ e günün anısına hediyelerini takdim etti.