GİRİŞİMCİLİK HAFTASINDA GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİLERİMİZ
09 Mart 2016 21:45:28

7-13 Mart tarihleri arasında kutlanan Girişimcilik Haftası Yüksekokulumuzda da kutlandı.

Yüksekokul Müdürümüz, Girişimcilik Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, yeniliğe açık fikirlerin artmasının kalkınma için vazgeçilmez bir faktör olduğunu vurgulayarak ”Üniversitemizin her biriminde olduğu gibi Yüksekokulumuzun her programında da yer alan GİRİŞİMCİLİK dersi öğrencilerimize büyük katkılar sağlıyor. Yüksekokulumuz hocaları tarafından verilen Girişimcilik Eğitimi kursları ile iş planı hazırlayıp piyasada iş ve işyeri sahibi olan Girişimciler ,kazançlarını artırırken hocalarımıza da teşekkürlerini iletiyorlar. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Gaziantep Üniversitesi’nde bu konuda önemli projeler üretilmekte ve şehir kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır.Bu vesile ile girişimcilerin haftasını kutlar,yeni fikirler,yeni ürünler,yeni pazarlar,yeni modeller ortaya koyarak ülke kalkınmasına katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

KURABİYECİ GİRİŞİMCİLER

Girişimcilik Dersi kapsamında öğrencilerimiz hocalarının yönlendirmesiyle hayali işletme kurmakta, pazara çıkıp mal satmakta, bir işyerinde kebapçılık vs. yapmaktadır. Daha birçok örneği olan girişimcilik örneklerinden biri de Kurabiyeci öğrencilerimiz. Dış Ticaret Bölümü Öğrencilerinden Ayşe GÜR ve Hilal SABAH, Girişimcilik dersi kapsamında “Butik Kurabiye” veya “Şeker Hamurlu Kurabiye” üreterek pazarlamaya başladılar. Hocalarına tattırıp tam not alan ve rengarenk kurabiyeleri sipariş üzerine üreten öğrencilerimiz, işlerinden oldukça memnun olduklarını söylediler. Dünya Kadınlar Günü’nde de misafirlere ve öğrencilerimize kurabiyelerini ikram eden Ayşe Gür ve Hilal Sabah arkadaşlarımıza hayırlı işler ve başarılar temenni ederiz.

Yüksekokulumuzda Dünya Kadınlar Günü birçok etkinlikle kutlanırken, bunlardan biri de girişimci kızlarımızın maharetlerini sergilemesiydi.