8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE PANEL DÜZENLEDİK

08 Mart 2013 / 14:17:05

Yüksekokulumuzda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle panel düzenlendi.

İslahiye Meslek Yüksekokulu‘nda düzenlenen panele; İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Bayram İRHAN, Öğr. Gör. İ.Halil KORKMAZ, Öğ.Gör. Zeliha YILDIRIM ile Öğ.Gör. Reyhan SARIÇİCEK konuşmacı olarak katıldı.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Bayram İRHAN panelde yaptığı konuşmada Kadının anne olarak, sosyal hayatı düzenleyen ve her daim saygıya layık yüce bir varlık olduğunu belirterek panele katılan herkese teşekkür edip, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutladı.

Panelin moderasyonunu üstlenen Öğr. Gör. İ.Halil Korkmaz, kadının kültürümüzde büyük ve önemli bir yere sahip olduğunu; milli tarihimiz incelendiğinde önemli yer edinmiş kadın figürlere rastlandığını, yaygın inancımızda kadın imgesine cennetin annelerin ayakları altında olduğu vurgusuyla kutsiyet atfedildiğini ifade etti.

Öğr.Gör. Zeliha YILDIRIM ise panelde yaptığı konuşmada “kadın haklarına ve sorunlarına insan nazarı ile bakmanın birçok sorunu çözebileceğini ifade etti. Ayrıca; “Bizleri doğuran, dünyaya gelmemize vesile olan bir kadındır. Bu anlamda hiç kimse annesinin, kız kardeşinin ve diğer kadınların mağdur olmasını istemeyeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. Ne olur kadın hakları sorunları konusunda hep aynı türküler söylenmesin, ne olur sahnede hep aynı kişiler oynamasın, ne olur konuşulanlar sessiz olmasın ve dahası "İnsana en yakın olan, cennet ayakları altında olan anneler" sadece anneler gününde hatırlanmasın, kadına olan saygı ve sevgi sadece Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmasın” diye sözlerini tamamladı.

Öğr. Gör. Reyhan Sarıçiçek’de “Kadın ve Üst Yöneticilik” konulu konuşmasında, çalışma hayatında kadının rolü, kadın yöneticilerin iş hayatında karşılaştıkları zorlukları belirtip kadınlar olarak “Biz de Varız”, şeklinde konuştu. Ayrıca; “Kadınların üst yönetimde oransal olarak çok az bulunduğuna dikkat çeken Reyhan SARIÇİCEK, kadınların iş yaşamında niçin üst düzey yönetici pozisyonlara yükselemediklerinden ve “Cam Tavan Sendromu”ndan bahsetti. Hemcinslerinin üst düzey yönetici pozisyonlarına yükselebilmek için neler yapması gerektiğini ve bu durumun düzeltilmesi için alınması gereken önlemleri anlattı.

Panele Yüksekokulun Akademik ve İdari personelinin yanı sıra Yüksekokul Öğrencileri katıldı.

Program sonunda panelistlere Yüksekokul Müdür Yrd. Ali KÖLEMEN ve Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN ve Öğr.Gör. M.Murat KANKAYA tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Yavuz ÇOŞKUN tarafından gönderilen karanfiller İslahiye MYO bayan idari ve akademik personelin yanı sıra öğrencilere takdim edildi.