Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
SENATO 
ANA SAYFA
   Üniversite Senatosu'nun 08.10.2007 tarih ve 19 nolu toplantı tutanağı

1- Bölücü terör örgütünün Şırnak ve Diyarbakır Bölgesinde güvenlik kuvvetlerimize düzenlemiş olduğu hain pusu ve saldırı neticesinde 15 askerimizin şehit olması ile ilgili aşağıdaki duyurunun kamuoyuna sunulmasına karar verilmiştir;

Bölücü terör örgütünün Şırnak ve Diyarbakır Bölgesinde güvenlik kuvvetlerimize düzenlemiş olduğu hain pusu ve saldırı neticesinde 15 askerimizin şehit olması, Türk Milletinin yüreğini derinden dağlamış bulunmaktadır. Hiçbir kural, ahlaki değer, merhamet ve vicdan taşımayan bir güruh niteliğindeki bu canilerin gerçekleştirdikleri her türlü saldırı, milletimizin ve kahraman güvenlik kuvvetlerimizin azim ve kararlılığı karşısında her zaman erimeye ve boşa çıkmaya mahkumdur. Ülkesi ve milleti ile bugüne kadar bağımsız ve özgür yaşamış devletimizin, bir avuç hain cani karşısında pes edeceğinin düşünülmesi hayalden öteye geçemez. Bölücü örgütün iç ve dış destekçileri şunu iyi bilmelidirler ki, bu yaptıkları, insan haklarına, insan şeref ve haysiyetine ve uluslar arası hukuka ve diğer bütün ahlaki değerlere aykırı olup, çirkin emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Tarihi boyunca hür yaşayan öteki, milletlere barış, özgürlük, kardeşlik ve bağımsızlık hususunda örnek olan Türk Milleti, bir avuç eşkiyanın saldırıları karşısında her zaman dimdik ayakta kalacak, sadece bunlara değil onun iki yüzlü, sahtekar destekçi ve işbirlikçilerine de hak ettikleri dersi verecektir.

Gaziantep Üniversitesi Senatosu olarak, ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yöneltilen bu hain ve kalleşce saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, devletimiz, milletimiz, ülkemiz ve bayrağımız üzerinde oynanan oyunların boşa çıkartılacağına olan inancımızı belirtmek istiyoruz.

Aziz şehitlerimize allahtan rahmet, ailelerine ve tüm Türk Milletine baş sağlığı diler, acılarını yürekten paylaşırız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu