GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğrencilerinin Belgesel Filmleri Festivallerden Ödülle Döndü

18 Eylül 2024 / 16:43:59
ÜNİVERSİTE GENEL - İbrahim Halil KEŞKÜŞ

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencisi Yusuf İslam Ölmez ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Film Tasarımı Ana Sanat Dalı öğrencisi Muhammed Furkancan Halitoğlu, çektikleri belgesel filmler ile hem ulusal hem de uluslararası festivallerde büyük başarılar elde etti. Ölmez’in Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü lisans öğrencilerinin katkılarıyla çektiği Işığın İzinde: Zaz ve Halitoğlu ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği Tarihin Tanığı Gaziantep: Septimius Severus ve Antik Mezarlar isimli belgeselleri, çeşitli festivallerde finalist oldu ve ödüller kazandı.

Hatune Rahibe'nin ilham verici hayat hikâyesini konu alan Işığın İzinde: Zaz, Avustralya'da düzenlenen Woman, Life, Freedom Film Festivali'nde çeyrek finalist olurken, Kütahya'da düzenlenen 4. Aizanoi Kısa Film Festivali’nde belgesel kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü ve 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde öğrenci kategorisinde finalist oldu.

Ölmez ve Halitoğlu'nun birlikte yönettiği Tarihin Tanığı Gaziantep: Septimius Severus ve Antik Mezarlar belgeseli ise Gaziantep’te yer alan Antik Roma kalıntıların izini sürerken şehrin tarihi zenginliklerini dünyaya tanıtıyor. Festival süreci devam eden film, İtalya’da 35. Ram Film Festivali’nde Avrupa prömiyerini yaparak ana seçki finalisti oldu ve aynı zamanda, FAB Film Festivali’nde de ana seçkide finalist olarak yer aldı. Film, Türkiye’de ise Uluslararası Gordion Arkeo Film Festivali’nin öğrenci kategorisinde ana seçkide finalist olmayı başardı.