Üniversite Senatosunun 31.07.2018 tarih ve 14 nolu toplantı tutanağının 5. maddesinin ekidir.
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönergenin amacı; Fakültenin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve koordinasyonu amacı ile Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan Koordinatörler Kurulu’nun oluşumunu, görevleri ile çalışma, usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönerge Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan Koordinatörler Kurulu’nun oluşumu, görevleri ile çalışma, usul ve esaslarını kapsar.
Dayanak
MADDE 3- (1) Bu Yönerge 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 18/a maddesine ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- (1)Bu Yönergede geçen;
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Kurulun Oluşumu, Çalışma Usul ve Esasları
Kurulun Oluşumu
MADDE 5- (1) Koordinatörler Kurulu, eğitim-öğretimin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve koordinasyonu için oluşturulmuş Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kurulu’nun bir alt kuruludur. Dekan, Dekan Yardımcıları, Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı, Başkoordinatör ve ona bağlı olarak görev yapan, Dönem Koordinatörleri ve Yardımcıları, Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörü, Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi ve ilgili Dönem Öğrenci Temsilcilerinden oluşur.
(2) Koordinatörler Dekan tarafından üç yıl için görevlendirilir. Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörlüğüne Dekan tarafından üç yıl için görevlendirme yapılır. Sınıf Koordinatörlerine bir Koordinatör Yardımcısı Dekan tarafından Koordinatörle birlikte görevlendirilir. Koordinatör yardımcıları koordinatörlere bu Yönerge ile verilen görevleri yerine getirmelerinde yardımcı olurlar. Görev süresi dolan Koordinatör, Koordinatör Yardımcısı aynı göreve yeniden atanabilir.
Çalışma Usul ve Esasları
MADDE 6- (1) Koordinatörler Kurulu bir eğitim-öğretim yarıyılında en az iki, bir akademik yılda en az dört kere Başkoordinatörün önerisi ile Dekan veya ilgili Dekan Yardımcısının başkanlığında toplanır. Oylama yapılması durumunda koordinatörlerin bulunmadığı hallerde vekil olarak belirlenen yardımcısı oy kullanır. Oylamada oyların eşitliği durumunda başkanın oyu yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.
(2) Koordinatörler Kurulu, Ders Kurulu Başkanı, Staj/Eğitim Sorumlusu, Staj Yöneticileri tarafından iletilen sorun, program değişikliği ve diğer önerileri tartışarak çözüm önerilerini Dekanlığa iletir, bir sonraki eğitim yılından önceki son toplantıda, Fakültenin ilgili kurullarında görüşülmek üzere, gelecek dönemde uygulanacak eğitim programını tartışır ve aldığı kararları Dekanlığa iletir.
(3) Fakülte Sekreteri Koordinatörler Kurulunda raportör olarak görev yapar. Alınan kararların resmî yazışmalarının Fakülte Öğrenci İşleri Birimi tarafından yürütülmesini sağlar.
Görevleri
MADDE 7- (1) Koordinatörler Kurulu, her eğitim öğretim yılında Dekanlık ve Fakültenin ilgili Kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda eğitim ve öğretimin planlanmasını, koordinasyonunu, denetlenmesini ve değerlendirilmesini yapar.
(2) Fakültenin eğitim çıktıları doğrultusunda eğitim ve öğretimin planlanmasını, akademik takvime uygun olarak düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlar.
(3) Eğitim ve öğretimin yıllık değerlendirmelerini yapar ve raporlaştırır, her yıl en geç Mayıs ayı sonuna kadar bir sonraki akademik yılın eğitim-öğretim rehberini anabilim dallarının görüşlerini alarak hazırlayıp Dekanlığa sunar.
(4) Her akademik yıl için birinci ve ikinci yarıyıl sonunu izleyen ay içerisinde o yarıyıla ait tüm geri bildirimleri ve öğrenci iletişim toplantıları ışığında el ettiği verileri değerlendirerek Dekanlığa sunar.
(5) Tıp Fakültesi öğrencileri için akademik ve sosyal hizmetler ile kariyer danışmanlığı hizmetlerini ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini organize eder, izler ve bu konularda Dekanlık Makamına görüş bildirir.
(6) Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Rehberi’ndeki programın yürütülmesinde karşılaşılan aksaklıkları ve çözüm önerilerini Dekanlık Makamına bildirir.
(7) Gerektiğinde Tıp Eğitimi Kurulu içerisinde yer alan diğer kurullarla iş birliği yapar.
(8) Ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin niteliğinde, içeriğinde ve uygulanmasında karşılaşılan anlaşmazlıkları karara bağlar.
(9) Fakülte yetkili organları tarafından verilecek olan eğitim ve öğretimle ilgili diğer görevleri yerine getirir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yönergede Hükmü bulunmayan Haller
MADDE 8- (1) Bu Yönergede belirtilmeyen hallerde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yürürlük, Yürütme
Yürürlük
MADDE 9- (1) Bu Yönerge, Gaziantep Üniversitesi Senatosunun kabulünden sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 10- (1) Bu Yönerge, hükümleri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı tarafından yürütülür.