Üniversite Senatosunun 31.07.2018 tarih ve 14 nolu toplantı tutanağının 6. maddesinin ekidir.
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
ÖZ DEĞERLENDİRME KURULU YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1– (1) Bu Yönergenin amacı; Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öz Değerlendirme Kurulu’nun oluşumu, görevleri ile çalışma, usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Öz Değerlendirme Kurulu’nun oluşumu, görevleri ile çalışma, usul ve esaslarını kapsar.
Dayanak
MADDE 3- (1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 18/a maddesine ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- Bu Yönergede geçen;
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Kurulun Oluşumu, Çalışma Usul ve Esasları
Kurulun Oluşumu
MADDE 5- (1) Öz Değerlendirme Kurulu, Fakültenin eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendiren kendi iç mekanizmalarını harekete geçiren, gerektiğinde yeni düzenlemelerin yapılmasında ve planlanmasında önerilerde bulunan kuruldur. Dekanın öğretim üyeleri arasından görevlendireceği üyelerden oluşur. Kurul üye sayısı en az dokuzdur. Alt Kurul Başkanları (Ölçme ve Değerlendirme Kurulu, Program Değerlendirme ve Strateji Geliştirme Kurulu, Müfredat Geliştirme Kurulu, İletişim Becerileri Kurulu, Koordinatörler Kurulu), Eğitimden sorumlu Dekan yardımcısı, Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörü, Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı, Asistan Temsilci, Dönem Temsilcileri, Fakülte Sekreteri ÖDK’nın doğal üyesidir.
(2) Kurul üyeleri her defasında 3 (üç) yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi biten üye yeniden görevlendirilebilir. Dekan gerekli gördüğü durumlarda üyelerde değişiklik yapabilir ve çeşitli nedenlerle boşalan kurul üyeliklerine yeniden atama yapar.
(3) Kurul Başkanı, kurul üyeleri tarafından seçim yapılarak belirlenir. Başkan kendisine yardımcı olmak üzere Kurul üyeleri arasından bir başkan yardımcısı seçer. Kurulun raportörü ve sekretaryası Kurul Başkanı tarafından görevlendirilir.
Çalışma Usul ve Esasları
MADDE 6- (1) Kurul, Tıp Fakültesi lisans ve tıpta uzmanlık eğitimi (mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim) süreçlerini her aşamasında denetler ve bu konularda Tıp Eğitimi Kurulu ve Dekanı bilgilendirerek gerekli önerilerde bulunur. Bu süreci, Tıp Eğitimi Kurulu ve alt kurullardan gelen bilgi ve verileri kullanarak yürütür.
(2) Kurul, en az üç ayda bir olmak üzere ve gerektikçe Kurul Başkanının çağrısı üzerine toplanır.
(3) Kurul, üye salt çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile karar alır. Oylamada oyların eşitliği durumunda başkanın oyu yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.
(4) Kurul çalışmalarına bir yarıyılda mazeretsiz olarak toplam 3 kez katılmayan üyenin görevi kendiliğinden sona erer.
(5) Kurul üyeleri kendi isteğiyle üyelikten ayrılmak istediğinde, ayrılış gerekçesini yazılı olarak Dekanlığa bildirir.
Kurulun Görevleri
MADDE 7- (1) Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinin tıp eğitimini sürekli ve sistemik olarak değerlendirir.
(2) Tıp eğitimini geliştirici tavsiyelerde bulunur ve akreditasyonuna katkı sağlar. Bu amaca ulaşılabilmek için Kurul, Tıp Eğitimi Ulusal ve Uluslararası standartlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar ve değerlendirmeler yapar.
(3) Fakülte Öz Değerlendirme Raporunu hazırlar, yenilik sağlayıcı ve geliştirici tavsiyeler geliştirir ve bunları Dekanlığa sunar.
(4) Tıp Fakültesi mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programının bağımsız olarak denetleme görevini yürütür.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yönergede Hükmü bulunmayan Haller
MADDE 8- (1) Bu Yönergede belirtilmeyen hallerde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yürürlük, Yürütme
Yürürlük
MADDE 9- (1) Bu Yönerge Gaziantep Üniversitesi Senatosunun kabulünden sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 10- (1) Bu Yönerge hükümlerini Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı tarafından yürütülür.